Poseidon – laka virsmām ar vidēju slodzi

Lakai piešķirts EKO simbols „Zilais enģelis”. 

Ekoloģiska, 1-komponentu, ātri žūstoša, augstvērtīgas polimerizēta akrila un poliuretāna dispersijas bāzes laka parketam, koka grīdām, mēbelēm, trepēm un koka virsmām iekštelpās.

Patēriņš

Apmēram 90-130 ml uz 1 m² vai 8-12 m² ar 1 litru.

Iepakojums

1 l – EUR 18,15 /pusmatēta/

10 l – EUR 145,20  /pusmatēta/ – samazināta cena /Produkta pamatcena EUR 148,47/

 

* Līguma un atteikuma tiesību noteikumi atrodami sadaļā Dokumenti.

 

* Šis produkts ir pieskaitāms pie MK 255.noteikumu 22.panta izņēmumiem, kad pasūtītājs nevar izmantot atteikuma tiesības.

18,15145,20

Ekoloģiska, 1-komponenta, ātri žūstoša laka, uz augstvērtīgas akrila poliuretāna izejvielu bāzes, ar ekoloģisko apzīmējumu „Zilais eņģelis”. Piemērota masīvkoka virsmām iekštelpās: parketam, dēļu grīdai, trepēm, mēbelēm u.c. Var pielietot arī līmētām, daudzkārtu koka virsmām. Laka ir 15 gadus pilnveidota, darba un prakses rezultātā uzlabota. Laka ir pieejama pusmatēta.

Piezīme

Laka ir izstrādāta pamatojoties uz dažādām, tai skaitā starptautiskajām prasībām, kas saistītas ar tolerantu un ekoloģisku pielietojumu. Ņemot vērā to, ka ūdens bāzes lakām ir citādas apstrādes īpašības, salīdzinājumā tradicionālajām šķīdinātājus saturošām lakām, profesionālam un individuālam patērētājam ir jāiestājas par šīs ekoloģiskas lakas izmantošanu. Lakai var pielietot dažādas darba metodes. Profesionāļiem, vispirms būtu jāizmēģina tradicionālu darba metodi un tad pilnīgi alternatīvu darba metodi, lai sasniegtu optimāli labāko rezultātu. Šīs tehniskās instrukcijas padomu ievērošana Jums ļoti palīdzēs.

Lietošana

Laku pirms lietošanas kārtīgi izmaisīt. Apstrādājamai virsmai, pēc slīpēšanas ar smalko smilšpapīru, ir jābūt pilnīgi tīrai un sausai. Pēdējais slīpējums ir jāveic ar 120 grauda smilšpapīru. Slīpējuma putekļus, no virsmas, rūpīgi jānovāc.

Lakošanai izmantojiet tīrus darba instrumentus un lakošanas procesā izvairieties no netīrumu ielipšanas lakā. Laku no iepriekš atvērta iepakojuma, kurš ir pastāvējis, izmantojiet tikai grunts kārtai vai vispirms laku uzmanīgi izkāsiet caur marli.

Laku var klāt tradicionāli 3-4 kārtās ar lakas rullīti vai pielietojot alternatīvu metodi – 2 kārtas klājot krusteniski, ar špakteļlāpstiņu un 2 kārtas – ar lakas rullīti. Laku jāklāj plānā, vienmērīgā kartā, izvairoties no lakas peļķēm, sabiezinājumiem u.c. Pēc lakas klāšanas ir nepieciešams starpslīpējums. Tādējādi, pēc otrās kārtas un pirms pēdējās kārtas ir jāveic starpslīpējums ar 120 grauda sietu.

Nākošo lakas kārtu drīkst uzklāt tikai tad, kad iepriekšējā kārta ir pilnīgi nožuvusi. Darba procesā izmantotos instrumentus tīrīt uzreiz, tos izskalojot ūdenī. Laku drīkst atšķaidīt ar ūdeni, pielejot maksimāli 5%. Laku nepielietot temperatūrā, kura ir zemāka par +13ºC.

Ūdens bāzes laku speciālā informācija

Tieši pretēji parastajām, šķīdinātājus saturošajām lakām, ūdens bāzes laku vajadzētu klāt biezās kārtās koka šķiedras virzienā. Laku nevajadzētu pārmērīgi izrullēt ar lakas rullīti. Pie augstas temperatūras un zema gaisa mitruma pakāpes, īpaši lielām platībām, ir ieteicams lakošanu veikt divatā: viens laku uzklāj biezā kārtā, bet otrs noņem lakas pārpalikumus. Lakošanai vajadzētu izvēlēties lakas rullīti ar vidēji gariem un gariem matiņiem, piemēram ūdens bāzes lakas rullīti. Pirms lakas rullīša izmantošanas, apgrieziet rullīša sānu malas 45° leņķī, notiniet ar līmlentu un noplēsiet līmlentu, lai attīrītu lakas rullīti. Tā Jūs iegūsiet darbarīku, optimāli labam darba rezultātam.

Virsmas gruntēšana

Ja vēlaties, lai koks būtu nedaudz dzeltenāks ar izteiktu koka šķiedru, iesakam izmantot šķīdinātāju bāzes grunti SolvSeal UniQuickPrimer, kas apdedzinās koku. Ja vēlaties, lai koks paliek gaišs mēs iesakām gruntēšanu veikt ar Poseidon laku, dēļ lakas labajiem tehniskajiem un kvalitātes rādītājiem. Gruntēšanai var izmantot arī elastīgu ūdens bāzes gruntis AquaSeal FlexPrimer. Starp lakas kārtām drīkst izmantot gēlveida špakteli AquaSeal SpachtelGel, lai iegūtu ļoti līdzenu virsmu – lietās grīdas efektu (lūdzu iepazīties ar produktu tehnisko instrukciju).

Norādījumi eksotisko koku lakošanai

Tumšiem eksotiskajiem kokiem, pirms lakošanas ar ūdens bāzes laku, ir svarīgi, lai visas spraugas un nelīdzenumi būtu aizšpaktelēti ar atbilstošu tonēto špakteli. Pretējā gadījumā, pēc lakošanas, salaiduma vietas var iezīmēties. Ar atbilstošo špakteli, špaktelēšanas darbi tiek veikti kā parasti, pirms pēdējās slīpēšanas. Visbiežāk, pēc lakošanas, tumšie koki kļūst gaišāki. Pirms eksotisko koku lakošanas, ir ieteicams uzklāt izmēģinājuma kārtu, jo dažos gadījumos, ūdens bāzes laka var sabojāt optisko rezultātu. Šādos gadījumos eksotiskais koks būtu jāgruntē ar šķīdinātāju bāzes grunti SolvSeal UniQuickPrimer vai ekoloģisku, ūdens bāzes grunti AquaSeal ExoBlock.

Žūšana

Normālā klimatā 23ºC / 50% relatīvā gaisa mitruma: lakojot ar otu vai ar lakas rullīti, apmēram, pēc 90-120 minūtēm pa virsmu var uzmanīgi staigāt un virsma ir slīpējama. Laku klājot ar špakteļlāpstiņu virsma ir nožuvusi, apmēram, pēc 10-20 min. Pie nepietiekamas ventilācijas, zemas temperatūras, augsta mitruma vai biezas lakas kārtas žūšanas laiks var palielināties. Pirms nākošās kārtas klāšanas, virsmai ir jābūt vienmērīgi sausai. Pēc pēdējās lakas kārtas uz virsmas neklāt paklājus un kopšanas līdzekļus vēl 8-10 dienas. Pirms noslogošanas, lakotā virsma ir jāapstrādā ar kopšanas līdzeklis Brilliance Everclear.

Patēriņš

Atkarībā no virsmas un pielietošanas metodes: Viena lakas kārta ar špakteļlāpstiņu: apmēram, 30-35 ml uz 1 m², respektīvi, 30-35 m² ar 1 litru. Viena lakas kārta ar lakas rullīti: apmēram, 90-130 ml uz 1 m², respektīvi, 8-12 m² ar 1 litru.

 

Uzglabāšana un transportēšana

Uzglabājiet sausās telpās ar labu ventilāciju un temperatūru no 15 °C līdz 25 °C. Sargāt no
karstuma un tiešiem saules stariem. Uzglabāt cieši noslēgtu.

Oriģināls, neatvērts iepakojums ir uzglabājams vismaz 12 mēnešus, nodrošinot, ka produkts tiek transportēts un uzglabāts vēsā un sausā vietā, sargājot no sasalšanas.

 

Izmantošanas ierobežojumi

Laka nav ieteicama sporta grīdām, koka bruģim, ļoti platiem dēļiem un plāksnīšu parketam. Arī apsildāmajām grīdām ir ieteicams izmantot citu laku. Poseidon nevajadzētu klāt uz blīviem, mīksto koku veidiem (gatavais parkets dimanta priede un stabilizēts brūnais dižskābardis), kā arī uz bumbieres un ķirša. Problemātiska ir arī kūpināta ozola apstrāde, jo no ozola miecmizas var izspiesties koka sula. Dižskābardi, kļavu un osi, pirms lakošanas, nevajadzētu pārlieku špaktelēt (iespējama ēnu veidošanās).

Korķis

Korķa grīdu lakošanai, izmantojiet Aqua-Seal 2K-PU.

Industriāli apstrādāts gatavais parkets

Poseidon lakai piemīt ļoti laba saķere ar dažādām lakām. Pirms lakošanas, virsma ir kārtīgi jānoslīpē ar 120 vai 150 grauda smilšpapīru un rūpīgi jānotīra. Šaubu gadījumā uzklājiet izmēģinājuma kārtu.

Kopšanas norādījumi

Pirmās 8-10 dienas pēc lakošanas, pret grīdu izturēties saudzīgi, nenoslogot virsmu, uz virsmas neklāt paklājus un izmantot sauso tīrīšanu. Telpā uzmanīgi, neskrāpējot virsmu, ienest mēbeles un citus priekšmetus. Lakotas grīdas kopšana atbilst DIN 18356. Pirms virsmas noslogošanas, uzklāt kopšanas līdzekli:

1. Šķidrais vasks, kopšanai pulējot:

2. Šķidrais vasks kopšanai bez pulēšanas (nav piemērots eļļotām, bojātām vai virsmām ar atvērtām porām):

  • Brilliance Everclear – slīdi mazinošs, pašspīdīgs, ūdens bāzes šķidrais vasks tīrīšanai un kopšanai, lietojams nešķaidīts un atšķaidīts ar ūdeni;
  • Brilliance Cleaner L94 – līdzeklis netīrā vaska un traipu noņemšanai, kā arī ģenerālai tīrīšanai.

3. Šķidrais vasks kopšanai bez pulēšanas (nav piemērots eļļotām, bojātām vai virsmām ar atvērtām porām):

  • Brilliance Everclear Matt – slīdi mazinošs, matēts, ūdens bāzes šķidrais vasks tīrīšanai un kopšanai, lietojams nešķaidīts un atšķaidīts ar ūdeni;
  • Brilliance Cleaner L94 – līdzeklis netīrā vaska un traipu noņemšanai, kā arī ģenerālai tīrīšanai.

 

Papildus norādījums

Šī instrukcija ir izveidota, balstoties uz bagātīgo pieredzi un zināšanām. Protams, tehniskā instrukcija nesatur visus iespējamākos pielietošanas gadījumus un daudzveidīgās koka īpatnības. Pirms lakošanas ir ieteicams uzklāt izmēģinājuma kārtu.

Uzmanību!

Arī strādājot ar materiāliem, kuru sastāvā ir maznozīmīgs kaitīgo vielu daudzums, nepieciešams ievērot vispārpieņemtos darba aizsardzības noteikumus. Produktu glabāt bērniem nepieejamā vietā.