Avalon ® Arbeitsplattenöl – dabīga, ūdensizturīga eļļa

Bezkrāsaina, mitrumnoturīga eļļa koka virsmām iekštelpās. Tādām kā virtuves darba virsmām, palodzēm, kokam ap baseinu, vannas istabas mēbelēm, masīvkoka vannām.

Patēriņš

Atkarībā no koka uzsūktspējas, apmēram, 20-50 ml/m² vai 20-50 m² ar 1 litru.

Iepakojums

0,25 l – EUR 14,13

0,75 l – EUR 30,30

2,5 l – EUR 84,70

 

* Līguma un atteikuma tiesību noteikumi atrodami sadaļā Dokumenti.

 

* Šis produkts ir pieskaitāms pie MK 255.noteikumu 22.panta izņēmumiem, kad pasūtītājs nevar izmantot atteikuma tiesības.

14,1384,70

Mitrumnoturīga eļļa masīvkoka virsmām iekštelpās, tādām kā virtuves darba virsmām, palodzēm, kokam ap baseinu, vannas istabas mēbelēm, masīvkoka vannām, no tādiem kokiem kā ozols, dižskābardis, kļava, alksnis u.c. Nav ieteicama finierim, multipleksam, saplāksnis un līdzīgām, līmētām virsmām. Nav piemērots skapīšu iekšpusei. Darba virsmu eļļu pielieto, lai uzlabotu ūdensizturību virsmām noklātām ar Avalon dabīgajām eļļām.

Īpašības

Piemīt laba izturība pret traipiem, tādiem kā kafijas, sarkanvīna, augļu sulas u.c. Atbilst DIN EN 71 3.daļai, oficiāli atzīta kā atbilstoša rotaļlietām. Labi iesūcas kokā, atdzīvinot un pastiprinot dabisko koka struktūru un toni. Uzklājot vienā kārtā, virsma ir matēta, pēc 2 kārtām – pusmatēta, pēc 3 kārtām – spīdīga.

Sastāvs

Linsēklu eļļa, koksnes eļļa-rīcineļļa-audzes eļļa, rīcineļļa-dabīgie sveķi-vārīts maisījums, dabīgo sveķu esteris, koksnes eļļa – audzes eļļa, izoparafīns, alumīnija oksīds, mikromizēts vasks, silīcija dioksīds, cinka karbonāts un Co/Zr/Zn/Mn nesaturošas žūšanas vielas.

Virsmas sagatavošana

Koka virsmai jābūt sausai (maksimālais koka mitrums 12%), cietai, absorbējošai, smalki noslīpētai (ar 180 grauda smilšpapīru), tīrai, bez puteķliem un sveķiem.

Apstrāde

Eļļa, pirms lietošanas, kārtīgi jāizmaisa. Virsmas un telpas temperatūrai ir jābūt vismaz 10ºC. Atkarībā no koka veida un uzsūktspējas, virsmu apstrādā 1-3 kārtās, līdz koks ir piesūcināts. Eļļu klāj ar otu, lupatu, brūno filci vai uzklājēju. Apmēram pēc 20-30 min neiesūkušos eļļu jāizlīdzina pa visu virsmu un lieko eļļu, kas nav sasūkusies kokā pilnībā jānoslauka ar lupatu vai jānopulē ar balto filci. Pēc nožūšanas virsmu pārpulēt ar brūno filci. Ja virsma ir lipīga un pleķaina (glancēti un matēti pleķi), tas nozīmē, ka virsma ir apstrādāta nepareizi, jo ir atstāta liekā eļļa. Tāpat, nākamajā dienā, klāj nākamo kārtu. Atkarībā no koka uzsūktspējas, klāj arī 3 kārtu. Svarīgi! Uz virsmas nedrīkst palikt eļļas kārtiņa. Visa liekā eļļa, ko koks nevar iesūkt, ir pilnībā jānoslauka. Izmēģiniet eļļu nelielā laukumā.

Patēriņš

Atkarībā no koka uzsūktspējas, apmēram, 20-50 ml/m² vai 20-50 m² ar 1 litru.

 Žūšanas laiks

Pie 18-22ºC un 50-55% relatīvā gaisa mitruma, žūšanas laiks un turpmākā apstrāde, apmēram, pēc 12-24 stundām, sausā sezonā, apmēram, 12-16 stundas. Pilnīga eļļas sacietēšana ir pēc 7-10 dienām.

 Svarīgas norādes

Var būt tipiska eļļas smarža. Apstrādes un virsmas žūšanas laikā ir jānodrošina ventilācija. Vienmēr pārliecinieties par drošu, ar eļļu piesūcināto lupatu, filču, uzklājēju uzglabāšanu, gaisu necaurlaidīgā metāla traukā, un pēc tam atbrīvošanos no tiem, iemērcot ūdenī un izmetot ārā, jo pastāv pašaizdegšanās risks, ko var izraisīt produktā esošā linsēklu eļļa. Pats par sevi produkts nevar pašaizdegties.

S 2 Glabāt bērniem nepieejamā vietā. S 62 Ja norij, neizsaukt vemšanu: nekavējoties lūgt medicīnisko palīdzību, uzrādot produkta iepakojumu vai etiķeti.

 Atbrīvošanās

Saskaņā ar vietējiem regulējošiem likumiem. Sakaltušu eļļu var izmest sadzīves atkritumos.

Uzglabāšana

Uzglabājiet sausās telpās ar labu ventilāciju un temperatūru no 15 °C līdz 25 °C. Sargāt no
karstuma un tiešiem saules stariem. Uzglabāt cieši noslēgtu.

 

Tīrīšana

Izmantojiet Avalon ziepju koncentrātu sajauktu ar ūdeni un slaukiet ar mitru lupatu.

Kopšana

Jāveic atkarībā no lietošanas. Virsmu mazgāt ar Avalon ziepju koncentrātu un pēc nožūšanas apstrādāt ar Avalon dabīgo eļļu darba virsmām.