BergerBond M1X

BergerBond M1X is a 1-component adhesive on the basis of silane-modified polyurethane raw materials; elastic. Per DIN EN 14293 this adhesive is suited for the non-tension gluing of 2-layer and 3-layer prefinished hardwood flooring. BergerBond M1X is solvent-free, contains no water and is suitable for chair casters. BergerBond M1X allows for lossfree, quick and safe gluing.
Consumption
900–1.400 g/m2, depending on trowel serration, flooring type and subfloor.
Application
With an appropriate serrated trowel- B3, B7, B11, B15
Fit For Further Work:
after 12 hours
Final hardness:
after 48 hours
Packaging
7 kg – EUR 57,60 (8,23 EUR/kg)
21 kg – EUR 172,79 (8,23 EUR/kg)

57,60172,79

Ir atbilstīga DIN EN 14293 (ISO 17178) prasībām un tādējādi piemērota 2- un 3-slāņu parketa līmēšanai.

Nesatur šķīdinātājus, ūdeni un ir piemērota biroja krēslu radītajai slodzei uz grīdu.

Ar BergerBond M1X līmēšana ir ērta, ātra un droša.

Tehniskā specifikācija                                                                                                        

  • GIS-kods: RS10
  • GEV Emikods: EC1-R
  • Izstrādes (ieklāšanas) laiks: 25-35 minūtes

 

Virsmas noslogošana: apmēram pēc 4-6 stundām.

Turpmāki darbi: apmēram pēc 12 stundām.

Pilnīga sacietēšana: apmēram pēc 48 stundām.

Piemērota apsildāmajām grīdām. Visi dati ir spēkā, ja telpas gaisa temperatūra ir aptuveni 23ºC un relatīvais gaisa mitrums 50%. Ja ir cita temperatūra vai gaisa mitrums, attiecīgi izmainās arī žūšanas laiks.

Svarīgi norādījumi

Neveikt darbus ar līmi, ja temperatūra zemāka par +15ºC vai gaisa mitrums lielāks par 65%. Ieteicams, lai līmes un parketa temperatūra būtu aptuveni vienāda. BergerBond M1X  līmes atlikumus var viegli notīrīt.

Pielietošana

Līmi vienmērīgi uzklāt ar robaino špakteļlāpstiņu. Neuzklāt vairāk kā vienu kvadrātmetru, parketu uzreiz ieklāt un labi piespiest. Jāpievērš uzmanība, lai pilnībā visa koka apakšējā plakne būtu „saķērusies” ar līmi. Jāatstāj kompensācijas šuves.

Virsmas sagatavošana

Virsmai (melnajai grīdai) jābūt tīrai, bez putekļiem, sausai (ilgāku laiku!), stingrai, līdzenai un bez rievām. Ieklāšanas prasības atbilstīgi DIN 18356 („Darbs ar parketu”). Līme BergerBond M1X  ir kombinējama ar gruntīm BergerPrimer P un Berger Primer E. Ja pastāv iespēja, ka telpā var palielināties mitrums, tad jāpārbauda, vai tiek ievēroti noteikumi aizsardzībai pret mitrumu.

Ja telpā ir apsildāmās grīdas, pārbaudīt, vai nepieciešama gruntēšana ar BergerPrimer P.

Pirms turpmākas apstrādes grunts kārtai jābūt nožuvušai.

Ja melnā grīda atbilst visām prasībām un kritērijiem, tad virsmu var negruntēt. BergerBond M1X bez grunts kārtas var klāt gan uz neuzsūcošām, gan uzsūcošām virsmām, piemēram, cementa, anhidrīda klājums.

Uzglabāšana un transportēšana

Uzglabāt vēsā un sausā telpā. Sargāt no sasalšanas. Neatvērtā, nesabojātā iepakojumā minimālais uzglabāšanas laiks ir 9 mēneši.

Cita informācija: Papildus lūdzam ievērot vispārējos nosacījumus darbā ar līmvielām, informāciju no produkta datu drošības lapas un parketa ražotāja norādījumus par ieklāšanu.